Pamuk poğaça avagy Pamut pogi
sponsored links
Nem vicc, ezt a poğaça-t tényleg ki kell probálni, legalább egyszer, ok? Mennyeien puha, harapnivaló, nem tolakodóan sós, tökéletes egy tea vagy a reggeli mellé és ami a legszebb gyakorlatilag azzal töltitek, amivel csak kedvetek van. Törökországban a lent is szereplõ sajtos, a fûszeres fõtt burgonyás és a darált húsos belevaló a legelterjedtebb, emellett gyakran töltik fekete olajbogyókrémmel is, de én akár egy kis lekvárral is el tudom képzelni ezeket a kis gömbölyû, magvakkal szórt pogácsákat.
A tészta receptjének eredetije Pelinchef blogjáról származik, melyet - nem hazudok - tegnap fedeztem fel, de már most beleszerettem, nem rengeteg a recept, viszont ami van az gusztusos, pontos és mûködõképes, más se kell szerintem egy kellemes gasztrobloghoz. Visszatérek!
Hozzávalók (kb. 35-40 db pogácsához):
1 pohár langyos tej (1 pohár = 2,5 dl)
1 pohár langyos víz
1 pohár olaj
5 ek cukor
1 ek só
1 csomag friss élesztõ (4,5-5 dkg)
liszt (valamivel kevesebb, mint 1 kg) ...