Pampuska fokhagymásan

2014-02-22

sponsored links


Igazán egyszerû elkészíteni, annál is egyszerûbb eltüntetni! :D
Úgy jár rá az ember, mint  maci a mézre ;)
Levesek mellé vagy után is, szívbõl ajánlom!


Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dl meleg víz
fél kocka élesztõ
1 ek. cukor
2 ek. olaj
1 tk. só

kence:
1 ek. olaj
1 ek. tejföl
1 kk. só
4 gerezd zúzott fokhagyma
pár csepp citrom


Elkészítés:
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evõkanálnyi lisztet,
majd belemorzsoljuk az élesztõt.
Felfuttatjuk.
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk ill. megdagasztjuk.
Kb. egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követõen ismét dagasztjuk.
Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából,  olajjal kikent formába tesszük Õket.


15 percig pihentetjük, majd elõmelegített sütõben, 175 C°-on sütjük.
Húsz perc múlva kiemeljük a sütõbõl, lekenjük a kencével és
további 2 percig sütjük.
Kivéve a sütõbõl, némi pihentetés után fogyasztjuk :)





Folytats a blogon ... szanikonyhaja.blogspot.com/2014/02/pa...

sponsored links

Keres?s