Pampuska fokhagymásan
sponsored links
Igazán egyszerû elkészíteni, annál is egyszerûbb eltüntetni! :D
Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre ;)
Levesek mellé vagy után is, szívbõl ajánlom!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dl meleg víz
fél kocka élesztõ
1 ek. cukor
2 ek. olaj
1 tk. só
kence:
1 ek. olaj
1 ek. tejföl
1 kk. só
4 gerezd zúzott fokhagyma
pár csepp citrom
Elkészítés:
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evõkanálnyi lisztet,
majd belemorzsoljuk az élesztõt.
majd belemorzsoljuk az élesztõt.
Felfuttatjuk.
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk ill. megdagasztjuk.
Kb. egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követõen ismét dagasztjuk.
Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából, olajjal kikent formába tesszük Õket.
15 percig pihentetjük, majd elõmelegített sütõben, 175 C°-on sütjük.
Húsz perc múlva kiemeljük a sütõbõl, lekenjük a kencével és
további 2 percig sütjük.
Kivéve a sütõbõl, némi pihentetés után fogyasztjuk :)