Palócleves
sponsored links
Ugyanis az igazi, hamisítatlan verzió ürühúsból készül - nálunk viszont olyan ritka a hentesnél az ürü, mint a fehér holló. Tényleg, mit csinálnak a birkákkal, hová tûnnek el?
No de ürü ide vagy oda, a leves nagyon finom, sûrû, tartalmas, viszonylag gyakran mûsorra is tûzöm. Általában sertéshúsból készítem, de volt már olyan szentségtörés is, hogy csirkemell került bele :-) Sõt! A rántást is elhagytam, és egyszerûen keményítõvel sûrítem. Ez van. A leves mégis mûködik és nagyon eteti magát!
Egy szelet puha kenyérrel vagy péksüteménnyel komplett ebédnek is beillik!
Palócleves
Hozzávalók:
- olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 babérlevél
- só, bors
- 1 mk. köménymag
- pirospaprika
- 40 dkg színhús (ürü, sertés, csirke)
- 3-4 közepes krumpli
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott) ...