Palócleves

2012-01-17

sponsored links



Illetve "palócleves". 

Ugyanis az igazi, hamisítatlan verzió ürühúsból készül - nálunk viszont olyan ritka a hentesnél az ürü, mint a fehér holló. Tényleg, mit csinálnak a birkákkal, hová tûnnek el?

No de ürü ide vagy oda, a leves nagyon finom, sûrû, tartalmas, viszonylag gyakran mûsorra is tûzöm. Általában sertéshúsból készítem, de volt már olyan szentségtörés is, hogy csirkemell került bele :-) Sõt! A rántást is elhagytam, és egyszerûen keményítõvel sûrítem. Ez van. A leves mégis mûködik és nagyon eteti magát!

Egy szelet puha kenyérrel vagy péksüteménnyel komplett ebédnek is beillik!

Palócleves

Hozzávalók:

  • olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 babérlevél
  • só, bors
  • 1 mk. köménymag
  • pirospaprika
  • 40 dkg színhús (ürü, sertés, csirke)
  • 3-4 közepes krumpli
  • 40 dkg zöldbab (fagyasztott) ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2012/01/palo...

sponsored links

Keres?s