Palócleves - avagy az õsz színei, ízei a tányérunkon
sponsored links
Az õsz még csak kezdi mutogatni magát - ami nálunk pedig azt jelenti, hogy egyre inkább kívánjuk a forró és tartalmas leveseket. Eszternek két nagy becsípõdése van: az egyik a zöldbab, a másik a kapor. Na most kapott is belõle bõséggel - de nekem is nagyon jól esett ez az ebéd.
Mivel most a gyermekeink kétharmada a fõvárosban koptatja az egyetem padjait, így szolidabb mennyiséget kellett készítenem, vagyis csak fél kiló sertéscombot vettem a kedvenc hentesünknél. A húst egyenletes kockákra vágtam, majd hagymát dinszteltem meg sertészsíron, amire azután a húskockák mentek. A húsukat fehérre pirítottam, vagyis adtam nekik egy szolid kis pörzsréteget. Ezt követte a szegedi piros paprika - vagyis gyakorlatilag egy pörkölt alapot hoztam létre. Kicsit felöntöttem vízzel, majd fedõ alatt hagytam, hogy a húsok elkezdjenek puhulni. ...