Palóc gulyás, chilis-currys sültcsirke alatta sült zöldségekkel
sponsored links
Húsos vacsora készült ma nálunk. Részben maradékokból lett finom levesünk, utána isteni fûszeres sült csirke, alatta sült zöldségekkel.
A tegnapi ebéd után még mindig maradt egy kis tállal a szülinapi marhapörköltbõl és egy kisebb tállal a párolt fokhagymás zöldbabból. Ebbõl már azonnal körvonalazódott a mai vacsora elsõ fogásának ötlete, mégpedig, hogy palóc gulyás lesz belõle. Ehhez ma csak némi zöldséget kellett megtisztítani, összevágni, és hamis gulyáslevesnek megfõzni, aztán hozzátenni a marhapörkölt és párolt zöldbab maradékát, jól összeforralni és máris finom leves lett belõle.
A hamis gulyás hozzávalói: kevés olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 2 kisebb sárgarépa és 1,5 petrezselyemgyökér vékonyra karikázva, ételízesítõ, só, pici õrölt kömény, 1 fehér kanál fûszerpaprika, 1 liter forró víz.
Pici olajon megdinszteltem a felaprózott hagymát és karikázott zöldségeket, sóztam, tettem bele ételízesítõt, pici õrölt köményt, alaposan elkevertem, megszórtam fûszerpaprikával és azonnal felöntöttem forró vízzel. 20 percig fõztem, akkor hozzákevertem a pörkölt és párolt zöldbab maradékát, alaposan kiforraltam és el is készült.
A második fogás zöldségei: 500 gr friss brokkoli, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér
A brokkolit kis rózsákra szedtem, sütõpapírral bélelt tepsibe raktam, csakúgy, mint a tisztított, kb. 3-4 mm-es karikákra vágott zöldségeket. Ételízesítõvel, sóval, chili és hot madras curry porral megszórtam. A tetejét kiraktam 4 darabokra vágott farrészes csirkecombbal, amit ugyanúgy fûszereztem ételízesítõvel, sóval, chili és hot madras curry porral. Alufóliával lefedtem a tepsit, és 250 fokra, alsó-felsõ sütésre állított sütõbe toltam. 1 óra után levettem a fóliát, és turbó grill fokozaton, 250 fokon pirosra sütöttem a csirkedarabokat.
Ha nem vacsorára ennénk, 4 óra lenne a várakozási idõ utána