Paleó kenyér, olyan mint az igazi!
sponsored links
Hát kedves paleósok, és kísérletezõk, ezzel a recepttel már rég adós vagyok, legalábbis Õ szerinte, azért gondolom, mert akárhányszor, esszük rákérdez, ezt ugye már posztoltad? :-) Nem beszélve azokról a szerencsésekrõl, akik már kóstolhatták ezt a remekem ). Nem csodálkozom ezen, mert azaz igazság, hogy én is csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni errõl a kenyérkérõl, mert mind formájában, mind ízében, mind állagában olyan mint a KENYÉR! Nincs tojásos mellékíz, nincs karakteres magliszt íz pl.: lenes íz! És hogy miért nem került még közkincsé a recept? Hát azért mert, egyszerûen nem sikerült úgy lencsevégre kapnom a veknikéket, hogy azzal maximálisan elégedett lettem volna , de most engedve a nyomásnak, így marad nézzétek ezt el nekem! Az alább felsorolt mennyiségbõl 2 db kb. 40-45 dkg-os kenyér lesz!
Hozzávalók:
15 dkg mandula finomra õrölve
15 dkg lenmag kávédarálón leõrölve
12 dkg szezámmag kávédarálón leõrölve/ vagy szezámliszt
5 dkg tetszõleges paleó liszt (kókusz, kendermag), vagy egyéb õrölt+ mag (pl. tökmag, napraforgó)
3 ek útifûmaghéj (psyllium)
2 ek zsiradék
2 tk só
1 tk szódabikarbóna
kb. 4 dl víz
Az elkészítés is nagyon egyszerû, magokat finomra daráljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót majd a zsiradékot is és lassan elkezdjük adagolni hozzá a vizet eközben kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk. Pihentessük kb. 15-20 percig majd gyúrjuk át még egyszer. Sütõpapírral kibélelt tepsibe rakjuk át a tésztát két kupacba, majd formázzuk vekni formájúra.
Könnyen formázható, nem mállik szét! Kicsit vagdaljuk be tetejét, hogy olyan legyen mint az igazi!
200 °C-ra elõmelegített sütõben alsó-felsõ sütéssel süssük 55-60 percig, akkor jó, ha kívül szép aranybarna és kemény héja. Amikor megsült rácson hagyjuk kihûlni.
Íme! Mint láthatjátok valóban, olyan mint a hagyományos kenyerek!
Kihûtés után szépen szeletelhetõ, nem nedves és van kérge is!
Paleo mézeskalács- gluténmentes, tejmentes
Kakaós csiga, na jó csak tekercs :-) /paleo/
Gesztenyés krémes PALEO!!!
Hozzávalók:
15 dkg mandula finomra õrölve
15 dkg lenmag kávédarálón leõrölve
12 dkg szezámmag kávédarálón leõrölve/ vagy szezámliszt
5 dkg tetszõleges paleó liszt (kókusz, kendermag), vagy egyéb õrölt+ mag (pl. tökmag, napraforgó)
3 ek útifûmaghéj (psyllium)
2 ek zsiradék
2 tk só
1 tk szódabikarbóna
kb. 4 dl víz
Az elkészítés is nagyon egyszerû, magokat finomra daráljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót majd a zsiradékot is és lassan elkezdjük adagolni hozzá a vizet eközben kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk. Pihentessük kb. 15-20 percig majd gyúrjuk át még egyszer. Sütõpapírral kibélelt tepsibe rakjuk át a tésztát két kupacba, majd formázzuk vekni formájúra.
Könnyen formázható, nem mállik szét! Kicsit vagdaljuk be tetejét, hogy olyan legyen mint az igazi!
200 °C-ra elõmelegített sütõben alsó-felsõ sütéssel süssük 55-60 percig, akkor jó, ha kívül szép aranybarna és kemény héja. Amikor megsült rácson hagyjuk kihûlni.
Íme! Mint láthatjátok valóban, olyan mint a hagyományos kenyerek!
Kihûtés után szépen szeletelhetõ, nem nedves és van kérge is!
Jó étvágyat!
Hasonló bejegyzések:
Paleo mézeskalács- gluténmentes, tejmentes
Kakaós csiga, na jó csak tekercs :-) /paleo/
Gesztenyés krémes PALEO!!!