Paleolit napi menü 364. nap
sponsored links
Elérkeztem a táplálkozási szokásaim alakulásához. Tegnap kaptam egy megjegyzést, amire szeretnék reagálni, amúgy is ez következett volna. Kedves Judit, már az elõzõ megjegyzésednél jeleztem, hogy benne lesz a válaszom az összegzésben. Most jött el az ideje.
Judit írta, idézem:
A zab semmilyen formája nem paleo! Szendi Gábor elsõ könyvében kompromisszumként megengedte, de azóta visszavonta, és teljes egészében a tiltólistára rakta.
A sajt pedig tejtermék, tehát szintén nem paleo! Az érett sajtokat még elfogadhatónak mondják a paleós szakemberek (pl. parmezán), de a paleós orvos szerint még azokat se fogyaszthatja, aki betegsége megszüntetése miatt paleózik, nem csak hobby-ból!
Továbbra is csodálkozok, hogy az éttermi kajákat paleónak minõsíted! A képen látható párolt lila káposzta tuti cukorral készült, és az étel elkészítésénél étolajat is használtak, az egészen biztos. Hogy a mártás mibõl van, azt meg csak a szakács tudja, de ezekbe ált. raknak egy kevéske tejszínt, hogy krémesebb legyen:(
Csodálom, hogy Neked így is használ a paleózás, én sajnos nem vagyok ilyen szerencsés, pedig sokkal szigorúbban véve betartom:(
A sajt pedig tejtermék, tehát szintén nem paleo! Az érett sajtokat még elfogadhatónak mondják a paleós szakemberek (pl. parmezán), de a paleós orvos szerint még azokat se fogyaszthatja, aki betegsége megszüntetése miatt paleózik, nem csak hobby-ból!
Továbbra is csodálkozok, hogy az éttermi kajákat paleónak minõsíted! A képen látható párolt lila káposzta tuti cukorral készült, és az étel elkészítésénél étolajat is használtak, az egészen biztos. Hogy a mártás mibõl van, azt meg csak a szakács tudja, de ezekbe ált. raknak egy kevéske tejszínt, hogy krémesebb legyen:(
Csodálom, hogy Neked így is használ a paleózás, én sajnos nem vagyok ilyen szerencsés, pedig sokkal szigorúbban véve betartom:(
Az étkeim a saját utamon szerzett megtapasztalásokból és a mûködés tudatos megfigyelésébõl alakult. Amikor belevágtam ebbe a kalandba, akkor alaposan áttanulmányoztam a tegnap már említett szakirodalmakat és akkor még a zab valóban ...