Paleolit napi menü 309. nap
sponsored links
Emlékszem, anyám, amikor nyáron töltött káposztát, vagy székelykáposztát fõzött, akkor elõtte pár nappal káposztát kovászolt. Télen a saját készítésû, hordóban érlelt savanyú káposzta volt az alapja, ami nyárra elfogyott.
Mivel napok óta a savanyítás körül jár az agyam, bevillant ez az íz. Elkészítettem hát az elsõ "kovászolt" káposztámat. Az idézõjel azért, mert hasonlóan a többi zöldséghez, ehhez sem tettem kovászt, a napra bízom az érlelését.
Nyári savanyú káposzta ( ez a név jobban illik hozzá )
Az üveg aljára egy csokor kapor került, rászeltem vékonyan a káposztát, egész borsot, csilit, babérlevelet tettem bele, a tetejére egy csokor kaprot. A vizet felforraltam a sóval, -literenként 1 evõkanállal- még forrón a káposztára öntöttem, a tetejére tányért ...