Paleolit napi menü 189. nap
sponsored links
Beköszöntött a nyár, hirtelen, de immár visszavonhatatlanul. Sorra jönnek a szabadföldön termett zöldségek, gyümölcsök. Töltekezhetünk vitaminokkal és ásványokkal. A D-vitamin begyûjtésének is itt a természetes ideje. Mértékletes napozással és a szabadban töltött órákkal fedezzük a szükségleteinket.
Mióta hatásos népegészségügyi kampányok keretében óvják a lakosságot a túlzott napozástól, háromszorosára nõtt a napfénynek tulajdonított bõrrák -elsõsorban a melanóma- eredetû halálozás, indítja 2006 szeptemberében a Medical Hypothesis-ben megjelenõ tanulmányát Anthony J. Yun, majd így folytatja: A napfény-kerülést ajánló kampányok meglehet, alábecsülték a napfény-függõ biológiai folyamatokat, melyek láthatólag védelmet nyújtanak a rák ellen.
A meghökkentõnek ható gondolat nem légbõl kapott: az utóbbi 15 év intenzív kutatásai azt jelzik, hogy a D vitaminhiánynak meghatározó szerepe van a különféle rákok kialakulásában, s megfordítva: a D vitamin véd a rákkal szemben, s rákbetegeknél lassítja a daganatok fejlõdését. A cikk folytatása...
Pénteki menü
reggeli: - olasz almás lepény
ebéd: - frittata fokhagymás salátával
vacsora: - frittata hidegen
Klasszikus étele a mostani idõszaknak a tojásos nokedli és a fejes saláta. Gyakran készítettem. Most a nokedlit felváltja a frittata, ami ismét egy olasz ötlet. Hasonló az omletthez, serpenyõben kezdik a sütést ezerképpen alapozzák és miután ráöntik a felvert tojást és annak az alja már megszilárdult, akkor a sütõbe tolják.
Frittata
Hozzávalók:
6 db tojás
5 dkg felkockázott házi sonka
1 csomag zöldhagyma felkarikázva ...