Paleocsinta ( paleo palacsinta )
sponsored links
Ma készítettem 25 üveg sárgabarack dzsemet, nyírfacukorral. Ami már nem fért bele üvegekbe, belekerült a palacsintába. Gyorsan elkészíthetõ, paleo palacsinta receptet hoztam. 3 darabra szól a recept.
Amikor hozzáfogtam, nem mertem dupla adaggal nekilátni, mert csak kísérleteztem, nem hittem, hogy ilyen jól és szépen fog sikerülni elsõre. De tökéletes lett és isteni finom! Biztosan többször is elkészítem majd! A legfinomabb persze frissen készített paleo sárgabarack dzsemmel! :)
Amikor hozzáfogtam, nem mertem dupla adaggal nekilátni, mert csak kísérleteztem, nem hittem, hogy ilyen jól és szépen fog sikerülni elsõre. De tökéletes lett és isteni finom! Biztosan többször is elkészítem majd! A legfinomabb persze frissen készített paleo sárgabarack dzsemmel! :)
Paleocsinta ( paleo palacsinta )
Hozzávalók kb. 3 darabhoz:
- 2 egész tojás
- csipet Himalája só
- 1 evõkanál xilit
- 1 dl víz
- 1 evõkanál kókuszolaj
- 3 púpozott evõkanál gesztenyeliszt
- 1 evõkanál tápiókaliszt
A sütéshez: kevés kókuszolaj
A lisztek kivételével elõször a többi hozzávalót habosítottam össze. Én elektromos habverõt használtam.A liszteket is a habverõvel kevertem bele,majd fakanállal is kevertem rajta a végén. Hagytam állni 2-3 percet. Teflonos palacsintasütõben kevés kókuszolajat forrósítottam, majd egy -egy szedõkanállal öntöttem bele a masszából. Úgy sütöttem ,mint egy hagyományos palacsintát. Nem szakadt el és könnyen meg lehetett fordítani.
Frissen készített paleo sárgabarack dzsemmel ( vaníliás és mentés ) töltöttem.Tálaláshoz leheletnyi porxilittel szórtam meg.
Jó étvágyat!