Paleo Yorkshire pudding, bõrös sertéssült és sült hagyma szósz

2014-04-15

sponsored links






Elég gyakori köret nálunk a Yorkshire pudding, recept itt található a hagyományos változathoz. Nagyon szeretem én is ezt az ételt, még Skóciában kedveltem meg, egyike azon brit ételeknek, ami finom, az utóbbi hónapokban viszont nem tudtam enni belõle, eljött az ideje ezt is paleosítani. Igazán jól sikerült, sõt a családom nem is jött volna rá, hogy plaeos, ha nem mondom. Akik már unják a hagyományos köreteket, bátran próbálják ki akár a paleos, akár a hagyományos változatot. A hagyományos kicsit nagyobbra feljön és levegõsebb, de a paleos is igazán finom.  A sertéssültre igazán itt nem is térnék ki, csak befûszereztem rozmaringgal, fokhagymával és megsütöttem a sütõben. A vele sült hagymából készült a szósz, ami szintén nagyon jó lett.

Yorkshire pudding hozzávalói 12 db-hoz:
3 tojás
1 tk. só
2,75 dl mandulatej
8 dkg nyílgyökérpor

Hagymaszósz hozzávalói:
3-4 sült hagyma
a szaft a sült húsról
1 dl kókuszkrém
só, bors
1 tk. almaecet

Általában teflonos 12 db-os muffin sütõben szoktam késziteni a puddingot így olyan kis guszták lesznek, de szokták egy nagyobb jénaiban vagy tepsiben egyben is sütni. Felvertem a három tojást, sóztam és borsoztam, felváltva kevertem hozzá apránként a mandulatejet és a nyílgyökérport.  Nagyon híg masszát kapunk, még a palacsintatésztánál is hígabb. A sütõt bekapcsoltam 220 fokra, a muffinformákba öntöttem egy kávéskanálnyi olvasztott kókuszvajat és a forró sütõbe tettem 5 percre. Amikor felforrósodott kivettem és elosztottam a masszát a muffinformákba. Visszatettem a sütõbe kb 20-25 percre, nem szabad túl korán kivenni, mert összeseik a pudding. Én megvárom, amíg szépen megsül a külseje, lekapcsolom a sütõt, kicsit kinyitom a sütõ ajtaját, de pár percre még benne hagyom a puddingokat. Amikor kivesszük egy kicsit össze fog esni, de ez a paleos változat nem is nõtt meg olyan nagyra, mint a hagyományos szokott. Mindenképpen olyan tepsiben kell sütni, amibe nem ragad le, mert akkor nem lehet egészben kiszedni. A hússal együtt sütöttem 4 fej vöröshagymát, ezeket a végén kivettem és a tepsiben összegyûlt pecsenyelével leturmixoltam. Kis fazékba öntöttem, felforraltam, felöntöttem a kókuszkrémmel, ecettel, sóztam, borsoztam és felfõztem az egészet. Kevergetés közben pár percig fõztem, hogy jobban besûrûsödjön. Isteni vasárnapi ebéd lett belõle.



Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s