Paleo tortilla ?, ez nem paleocsinta
sponsored links
Hozzávalók 6 db nagy méretû tortilla-hoz:
- 6 evõkanál nyílgyökérliszt (Arrowroot) - a nyílgyökeret ázsiai boltokban lehet kapni! és nem egyenlõ a Tápióka keményítõvel, mert jóval alacsonyabb a szénhidrát tartalma; szerintem szinte biztos, hogy sikerülni fog a tortilla tápiókával is, de hangsúlyozom, hogy én nem azzal csináltam! Ha tápiókával kísérletezel, akkor figyelj az arányokra.
- 6 evõkanál szezámliszt
- 1 db tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 késhegynyi aszkorbinsav, vagy egy löttyintés citromlé
- Kevés só
- Annyi víz, hogy – kb. 1,5 dl -, hogy se túl híg, se túl sûrû massza ne keletkezzék
- Sertés- vagy kókuszsír a sütéshez
Elkészítés:
- Tûzforró palacsinta sütõbe, melyet kizsíroztál önts tortilla-nként 1 merõkanál tésztát
- 1 perc kb. a sütési idõ az egyik oldalon, majd a másikon is ugyanannyi
- Valóban közepesen kemény tortilla lap és nem paleocsinta lesz a végeredmény
Tölteléknek javasolom pl.:
- Paleo majonézt
- Tepsis zeller házi sült kolbásszal maradékát összedarálva - sertéskolbásszal
- Salátát, mely állhat pl. paprikából, uborkából, hagymából, lila hagymából, fejes salátából stb.
- Cézár saláta szerû töltelék is készíthetõ - csirkehússal stb., stb. …, ahogy szárnyal a képzelet
- Akár csak salátával is tölthetõ, és akkor vegetariánusoknak való