Paleo ropogós lepénykenyér

2014-04-24

sponsored links

A spontán ötletekbõl lesznek a jó dolgok?

Mint ez a végtelenül egyszerû finomság tegnap este. Íze, állaga, rusztikus hatása a francia lepénykenyereket idézi. Mennyire hiányzott már nekem egy ilyen kenyér és magam sem tudom, miért nem próbálkoztam vele eddig, hisz nem sok egyszerûbb receptet ismerek. A legjobb benne a ropogós, kissé megbarnult széle.



Hozzávalók

3 tojás
1 dl víz
6 púpos evõkanál tápióka liszt vagy nyílgyökér liszt
3 púpos evõkanál mandulaliszt
2 púpos evõkanál szezámliszt
2 evõkanál Paleolaj vagy más zsiradék
1/3 csomag foszfátmentes sütõpor

fél marék mandulalap
törött színes bors

Elkészítés

A 3 tojást a vízzel és a sóval simára keverem, belekerülnek a lisztfélék, ekkor addig kavargatom, míg csomómentes nem lesz, végük a paleolajat és a sütõport is hozzáadom. A kb 20*30-as tepsi alját vékonyan megkenem olajjal (nekem ez teflon, nem ragad le, ha a tiéd igen, tegyél bele sütõpapírt), rászóróm a fél marék mandulalapot, hogy a kenyér ropogósságát ezzel fokozzam. A 3-4 percig pihentetett masszát (kb. amerikai palacsinta sûrûség) beleöntöm a tepsibe, egyenletesen elfolyatom. A tetejére szórok valamelyik fehér színû lisztbõl kicsit, csak a hangulata miatt és meghintem a frissen õrölt borssal. De bármilyen magokkal is teleszórhatod. Én alsó-felsõ sütésen kb. 20 percig sütöttem 180 fokon. Látni fogod a színén, amikor jó: a széle elkezd barnulni és ropogósodni.




Félig kihûlve mártogató szószokba nyomkodva a legjobb. De szendvics alapnak is megfelel, nagyobb szeletekre felvágva. Az alján a megpirult mandulalapok fenségesen ropogósak.


Folytats a blogon ... ejjelnappalpaleo.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s