Paleo Pizza: sonkás-olívás (paleo)
sponsored links
A recept a Kifõztük januári számában jelent meg.
Mindig is szerettem a pizzát. Nem....ez nem igaz. Mindig is szerettem a pizza gondolatát. Maga az ötlet, az elgondolás, a hangulata tetszett mindig nagyon: kézzel enni egy szelet frissen sült pizzát, amin nyúlik a sajt és papírvékony a tésztája, közben inni egy pohár vöröset és beszélgetni. Leginkább ez a kép maradt meg nekem a paleo elõtti pizza evésekrõl. A legjobb pizzát Olaszországban ettem (természetesen): elõttünk nyújtották ki és sütötték meg a tésztát, mi pedig a verandán ülve, 1-1 pohár vörös társaságában fogyasztottuk boldogan a fülledt nyári estében.
Persze nekem a pizza evésnek mindig elrontotta a hangulatát az, hogy már egy egészen vékonyka szelettõl is mindig órákra kõ nõtt a hasamban. Legalábbis így éreztem. Most már értem, miért.
Ettõl függetlenül a pizzáról nem kell lemondani. Legalábbis most már így vélem.
Nem mindig voltam ilyen optimista. Tavaly, mikor Edinburgh utcáit járva betértünk egy olasz étterembe, ahol glutén-mentes pizzát ígértek, szó szerint a sírás kerülgetett, mikor beleharaptam a kemény, száraz, szájpadlásomat sértõ glutén-mentes ...