Paleo pizza egyszerûen
sponsored links
A nagy kedvenc
Mindig is nagyon szerettük a pizzát, anno, még a gluténos korszakban is megtanultam igazán finom tésztát készíteni. Aztán jött a paleo és abban a pizza kísérletek. A kezdeti alapanyaghiány miatt készült még zöld tésztalap is a tökmaglisztbõl :), aztán szépen fokozatosan eljutottam a jobb és jobb megoldásokhoz, míg végül megszületett ez a variáció, amely mellékíz mentes, állagra az az igazi vékony lapos, kicsit sûrûbb pizzatészta.
Gyorsan megvan, nem kell elõsütni, mert gyúrós variáció, így a feltétekkel együtt kerül a sütõbe, ettõl is van meg az igazi pizza élmény.
A sok hús-saláta kombós nap után igazi felüdülés egy pizza-est a tévé elõtt, egy klassz filmmel. Olyan régi feelinges. :)
Hozzávalók
3 tojás
4 púpos evõkanál szezámliszt
3 púpos evõkanál mandulaliszt
1/3 csomag foszfátmentes sütõpor
1 evõkanál citromlé
4 evõkanál hideg víz
só
oregánó, bazsalikom, kakukkfû, rozmaring (szárított)
Feltétnek mindenféle, amit szeretsz és megkívánsz. Vagy otthon találsz.
Nálam grana padano sajt került a tetejére.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit hozzáadjuk az elkevert tojáshoz. Egy sûrûbb tésztát kell kapnunk, amit gombócnak meg lehet formázni. Fél órára a hûtõbe tesszük, ez idõ alatt beszívja a vizet.
A tésztát két sütõpapír között a kellõ vastagságúra nyújtjuk, én max. fél cm-esre szoktam, mert úgyis feljön kicsit.
Ezt a variációt nem kell elõsütni, mehet rá rögtön a szósz és a feltétek ízlés szerint, majd a sajt.
(Nálam a szósz: héj nélküli konzerv paradicsom szétnyomkodva, oregánó, bazsalikom, só, bors, fokhagyma, és nyersen teszem a pizzalapra).
A 180 fokra elõmelegített sütõben alsó-felsõ fokozaton 20 perc alatt készre sütjük.
Nyílgyökér liszt helyett mehet tápióka keményítõ is.