Igazság szerint sütni is csak azóta szeretek. Valahogy régen mintha zsigerbõl viszolyogtam volna attól a tömény gluténbombától, amit egy hagyományos sütemény jelent. De ma már gyakran és jókat sütök. A piskótánál pedig nincs egyszerûbb.
Ez volt a fõpróba Húsvét elõtt, aztán az ünnepre megismételtem, mert nagyon jól sikerült. A gesztenye liszttõl igazán finom puha az állaga, noha a színét enyhén barnásra változtatja, ez mit sem von le élvezeti értékébõl.
Hozzávalók egy kb. 15*25 cm-es tepsihez
7 db tojás 3 evõkanál Paleolaj vagy más zsiradék csipet só 6 evõkanál eritrit vagy más édesítõ ? csomag foszfátmentes sütõpor 4 púpos evõkanál mandulaliszt 2 púpos evõkanál gesztenyeliszt 1 púpos evõkanál tápióka liszt (keményítõ) 4 evõkanál víz 20 dkg fagyasztott meggy lisztbe hempergetve
Elkészítés
Hagyományos módon piskótát készítek (sárgája+édesítõ elkever, aztán belekerül minden más, fehérje sóval habbá ver, a kettõt elegyít), mikor a tepsibe öntöttem, beleszórtam a meggyszemeket és 175 fokon, alsó-felsõ sütésen 35 percig sütöttem. Elvileg a meghempergetés után nem süllyedhet le az aljára a meggy, nálam mégis ott landolt a nagy része, de ez most nem számít.
Tálaláskor porxilit került a sütikockák tetejére. A jutalom: pihe-puha piskóta, amely lágyan omlik a szájban, benne a meggyszemek adják az ízrobbanást.