Paleo meggyes piskóta

2014-04-24

sponsored links


Szeretek piskótát sütni, de csak paleo óta. 

Igazság szerint sütni is csak azóta szeretek. Valahogy régen mintha zsigerbõl viszolyogtam volna attól a tömény gluténbombától, amit egy hagyományos sütemény jelent. De ma már gyakran és jókat sütök. A piskótánál pedig nincs egyszerûbb.
Ez volt a fõpróba Húsvét elõtt, aztán az ünnepre megismételtem, mert nagyon jól sikerült. A gesztenye liszttõl igazán finom puha az állaga, noha a színét enyhén barnásra változtatja, ez mit sem von le élvezeti értékébõl.

Hozzávalók egy kb. 15*25 cm-es tepsihez

7 db tojás
3 evõkanál Paleolaj vagy más zsiradék
csipet só
6 evõkanál eritrit vagy más édesítõ
? csomag foszfátmentes sütõpor
4 púpos evõkanál mandulaliszt
2 púpos evõkanál gesztenyeliszt
1 púpos evõkanál tápióka liszt (keményítõ)
4 evõkanál víz
20 dkg fagyasztott meggy lisztbe hempergetve

Elkészítés

Hagyományos módon piskótát készítek (sárgája+édesítõ elkever, aztán belekerül minden más, fehérje sóval habbá ver, a kettõt elegyít), mikor a tepsibe öntöttem, beleszórtam a meggyszemeket és 175 fokon, alsó-felsõ sütésen 35 percig sütöttem. Elvileg a meghempergetés után nem süllyedhet le az aljára a meggy, nálam mégis ott landolt a nagy része, de ez most nem számít.

Tálaláskor porxilit került a sütikockák tetejére.
A jutalom: pihe-puha piskóta, amely lágyan omlik a szájban, benne a meggyszemek adják az ízrobbanást.
Egyszerû klasszikus, paleóra hangolva... 
 
 

Folytats a blogon ... ejjelnappalpaleo.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s