Paleo marshmallow (pillecukor)

2014-03-07

sponsored links









Igazából elég ritkán szoktunk pillecukrot enni, de mikor megláttam ezt a receptet, nem is volt kérdés, ezt ki kell próbálni. Jól sikerült, kicsit puhább az állaga, mint a hagyományos, nem olyan gumis, de finom, a gyerekeim mind megették, tették kakaóba is, a párom szerint olyan, mint egy kókuszos szivacs, de azért õ is evett párat:) Próbáltam áfonyalével színezni, márványosra szerettem volna készíteni, az is lett, de halvány szürkéslila árnyalatban. A végén én finomra õrölt kókuszreszelékbe forgattam, egyet kipróbáltam kókuszlisszttel, de úgy nem ízlett. Olvastam recepteket, ahol nyílgyökérporba forgatják, azt nem próbáltam.

Hozzávalók:
3 nagy tojásfehérje (lehetõleg bio)
4 ek. zselatin (2,8 dkg)
1 tk. cream of tartar (nekem nincs, enélkül is jó, lehet 1 fél tk. citromlével helyettesíteni)
8 dkg por alakú erythritol
15 csepp folyékony Stevia (sima vagy vaníliás)
2,5 dl víz
csipet só
1 rúd vanília
+finomra õrölt kókuszreszelék a forgatáshoz

A víz felében feloldottam a zselatint és félretettem, a tojásfehérjéket mixerrel elkezdtem felverni, amikor félkemény volt, kanalanként hozzáadtam az édesítõt, a csipet sót, a vanília kikapart magjait, a Steviát és kemény habbá vertem. A maradék vizet felforraltam, hozzáöntöttem a zselatinhoz és addig kevertem, míg feloldódott. A tojáshabot közepes fokozaton elkezdtem keverni, nagyon lassú sugárban hozzá csurgattam a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még 3-5 percig kevertem, míg jó krémes nem lett. Egy jénai tálat kibéleltem folpackkal, megszórtam az õrölt kókuszreszelékkel és ebbe simítottam bele a habot, kanállal elegyengettem a tetejét. Próbáltam áfonyalével márványosra színezni, de halványszürke lett, szerintem kellett volna bele pici citromlé. De lehet gyümölcslével színezni szerintem, a zselatinhoz használt víz egy részét gyümölcslére cserélve. A hab tetetjét is megszórtam a kókusszal és pár órára hûtõbe tettem. Késõbb kiborítottam egy vágólapra, lehúztam a fóliát, felvágtam, meghempergettem még kókuszban és már kész is volt. Lehet csokiba is mártani, biztosan úgy is finom. A nyers tojás miatt hûtõben kell tárolni, szerintem 2-3 napig biztosan lehet, nálunk nem tartott túl sokáig.



Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)



Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s