Paleo lángos ? lisztes és NoCarb rostos ketogén

2017-07-05

sponsored links

Lángos – mandulaliszt és útifûmaghéjból

Hozzávalók (kb. 12 kisebb db-hoz):

  • 2 db M-es tojás
  • Só – tk.-nyi
  • 3 ek. mandulaliszt (100%, hogy más lisztekbõl is jó!, csak ismerni kell ahhoz a különféle lisztek tulajdonságait.)
  • 2 ek. útifûmaghéj
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • mk. almaecet vagy citromlé
  • Víz
  • 1 ekj. olíva olaj vagy olvasztott zsír a tésztába

Elkészítés:

  • A hozzávalók sorrendjében keverjük ki a tésztát csomómentesre – a legpraktikusabb robotgép haberõjével, és tegyünk a keverés végén, azt nem abbahagyva annyi vizet a tésztához, hogy híg galuska tészta állaga legyen.
  • Hagyjuk kb. 10 percet állni, és ha azt látjuk, hogy az útifûmaghéj miatt a tésztánk nem elég ruganyos, akkor nyugodtam öntsünk hozzá még vizet, illetve ha ellenkezõt tapasztalunk, akkor meg egy pici mandulalisztet.
  • Egy palacsintasütõt melegítsünk tûzforróra és zsiradékot öntsünk az edénybe.
  • Púpozott evõkanállal kimert tésztát tegyünk a sütõedényre és villával lapogassuk el. A tapasztalat szerint 3 db fér rá a lapra.
  • Mindenképpen fémlapátot és villát használjunk a lángos megfordítására.
  • Sütés közben puffancsszerûen fog kinézni a tésztánk, de sajnos a tányérba téve már lapos, de igen könnyû tészta lesz belõle.
  • A legkülönfélébb feltétekkel fogyaszthatjuk és kiváló kenyér pótló is.

Lángos ketogén étkezéshez:

A lángost már kipróbáltam csak NoCarb rost-mix liszttel is, útifûmaghéj nélkül, és mondhatom, hogy kiváló lángosok készültek. Fényképet arról is rövidesen mellékelek.

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=31868

sponsored links

Keres?s