Paleo lángos ? lisztes és NoCarb rostos ketogén
sponsored links
Lángos – mandulaliszt és útifûmaghéjból
Hozzávalók (kb. 12 kisebb db-hoz):
- 2 db M-es tojás
- Só – tk.-nyi
- 3 ek. mandulaliszt (100%, hogy más lisztekbõl is jó!, csak ismerni kell ahhoz a különféle lisztek tulajdonságait.)
- 2 ek. útifûmaghéj
- Késhegynyi szódabikarbóna
- mk. almaecet vagy citromlé
- Víz
- 1 ekj. olíva olaj vagy olvasztott zsír a tésztába
Elkészítés:
- A hozzávalók sorrendjében keverjük ki a tésztát csomómentesre – a legpraktikusabb robotgép haberõjével, és tegyünk a keverés végén, azt nem abbahagyva annyi vizet a tésztához, hogy híg galuska tészta állaga legyen.
- Hagyjuk kb. 10 percet állni, és ha azt látjuk, hogy az útifûmaghéj miatt a tésztánk nem elég ruganyos, akkor nyugodtam öntsünk hozzá még vizet, illetve ha ellenkezõt tapasztalunk, akkor meg egy pici mandulalisztet.
- Egy palacsintasütõt melegítsünk tûzforróra és zsiradékot öntsünk az edénybe.
- Púpozott evõkanállal kimert tésztát tegyünk a sütõedényre és villával lapogassuk el. A tapasztalat szerint 3 db fér rá a lapra.
- Mindenképpen fémlapátot és villát használjunk a lángos megfordítására.
- Sütés közben puffancsszerûen fog kinézni a tésztánk, de sajnos a tányérba téve már lapos, de igen könnyû tészta lesz belõle.
- A legkülönfélébb feltétekkel fogyaszthatjuk és kiváló kenyér pótló is.
Lángos ketogén étkezéshez:
A lángost már kipróbáltam csak NoCarb rost-mix liszttel is, útifûmaghéj nélkül, és mondhatom, hogy kiváló lángosok készültek. Fényképet arról is rövidesen mellékelek.