Paleo hal curry lenmagos tésztával
sponsored links
Nem szeretem a tésztaételeket és a hagyományosat nem is fogyaszthatnám.A párom rábeszélésére próbáltam ki a Helathy Gourmet lenmagos-tápiókás paleo orsótésztát.Isteni finom!A gesztenyelisztes és a szezámlisztes változat is felkeltette az érdeklõdésemet...
Paleo hal curry lenmagos tésztával
Hozzávalók 4 fõre:
- 90 dkg afrikai harcsafilé felkockázva
- Himalája só
- 1 csapott kiskanál Fish curry madras
- 1 csipet szárított csili
- 1 kiskanál kurkuma
- fél kiskanál õrölt sáfrány
- 2 kanál kókuszolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kb. 80 dkg csiperke gomba felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl Cocomas kókusztejszín
A körethez:
- 250g paleo lenmagos orsótészta
- só
- 250g bébispenót
- 1 kanál kókuszolaj
A kókuszolajon a felaprított gombát 1-2 percig pároljuk,majd hozzáadjuk a szintén felaprított halat.Összeforgatjuk,fûszerezzük és a fokhagymát is hozzáadjuk.Amikor már majdnem puha,a kókuszkrémet ráöntjük és elkeverjük.Felforraljuk és elzárjuk a gázt alatta.Megszórjuk felaprított petrezselyemmel és citromhéjjal.Tálalásig lefedjük.
A tésztát lobogó,forrásban lévõ sós vízben 10 perc alatt készre fõzzük.Közben a kókuszolajon a sózott bébispenótot gyorsan megpároljuk.Amikor összeesett,elzárjuk a gázt alatta.A spenótot kiszedjük egy vágódeszkára és éles késsel jól felaprítjuk.A kifõtt tésztához keverjük.
A tésztát a hal curryvel tálaljuk.
Jó étvágyat!