Paleo diós-csokis krémkehely

2014-03-29

sponsored links

Hónapokkal ezelõtt már megterveztem egy hasonló receptet.Akkor egy rakott mézes krémes jutott eszembe.Mára diós paleo piskótát terveztem szederrel,de annál jobb desszertet sikerült alkotnom.A diós piskótát megsütöttem-saját recept alapján,aztán felkockáztam és egy saját készítésû paleo csokikrémmel,paleo sárgabarack lekvárral és szederrel együtt rétegezem.A piskóta sok lett,így a nagy kehelyben nem fért el az összes.Két kisebb kehelybe is került hát belõle,amit ebéd után jóízûen elfogyasztottunk.Isteni finom.
A nagy kehely holnapra készült többed magunknak,de addig is a hûtõben pihen.Mire összeérnek az ízek,finoman krémes lesz az egész.
Érdekes,hogy egy kis állás után enyhe kávéízt lehet érezni rajta,ami azért is fura,mert nemhogy nem került bele kávé,de még csak itthon sem tartunk kávét.Így ez rejtély marad...


Egy vasárnapi ebéd után nemcsak az asztal díszeként tündökölhet,de nagyon finom,laktató krémes desszert is az egész családnak.Még az is lehet,hogy közelharcot kell vívjunk a többiekkel a finom falatokért...




Paleo diós-csokis krémkehely

Hozzávalók:

- paleo diós piskóta: 30 dkg darált dió
                                6 db nagy méretû tojás
                                2 kisebb narancs reszelt héja
                                csipet Himalája só
                                1 kiskanál õrölt fahéj
                                1 késhegnyi vaníliapor
                                4-5 evõkanál tápióka keményítõ vagy nyílgyökérliszt
                                10 dkg eritrit
                                1 evõkanál szódabikarbóna

- paleo csokis krém: 4 db nagy méretû banán
                               200g krémes aszalt szilva
                               2 kanál holland kakaópor
                               2 kanál poreritrit
                               2 kanál mandulaliszt

- xilittel vagy eritrittel/ vagy mézzel készült sárgabaracklekvár
- szeder
- feldarabolt dióbél a tetejére

A piskótához a tojások fehérjét a sóval és az édesítõvel lassan adagolva kemény habbá verjük.A többi hozzávalót egy mély keverõtálba adagoljuk és elkeverjük.A habot lazán,óvatosan keverjük hozzá.Egy 20x30 cm-s tepsit kenjünk ki kevés kókuszzsírral és öntsük bele a tésztát.Elõmelegített sütõben tûpróbáig süssük.
Miután kihûlt a tészta,egyforma kis kockákra vágjuk fel.
A csokis krémhez a hozzávalókat daraboljuk fel és az egészet késes aprítógépben turmixoljuk krémes állagúra.
Egy nagy méretû üveg kehely aljára pakoljunk a piskótából,majd kenjük át lekvárral.Tegyünk rá a csokikrémbõl,majd szórjuk meg szederrel.Ezt a rétegezést követve folytassuk addig,amíg a kehely tele lesz.A tetejére csokikrém kerüljön,amit szórjunk meg szederrel és darabos dióval.
Egy éjszakára tegyük hûtõbe,hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!









Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2014/03/p...

sponsored links

Keres?s