Palatschinken Hortobagyer Art

2011-10-23

sponsored links

hortobagyi_husos_palacsinta.jpg

Nemrég volt a zindexen egy tzikk, ottan lehet olvasni róla egy csodaszép leírást. Mondjuk ha nem a leggyûlöltebb ételek vagy mik között íródott volna lehet nem lett volna annyira negatív. Röviden hogy bármilyen maradékból hamar meg lehet csinálni, újrahasznosítás vagymi, meg hogy közenincs a Hortobágyhoz, illetve hogy egy ezerkilenszázharmincvalahanyas receptet alakítottak át a brüsszeli világkiállításra. Így lett egyszercsak hortobágyi húsos palacsintánk. Érdekes hogy vannak helyek ahol erre még akár büszkék is az emberek, mármint ha nem basszák ki a maradékot az ablakon hanem egy kis ésszel egy új ételt kreálnak, ami akár még jó is lehet.
Na ez most csak úgy eszembejutott ide a "története" részhez, nemis a cikk miatt fõztem. Tavaly Nóri mikor elküldte a receptet gondoltam énis megcsinálom, aztán elmaradt a dolog most meg eszembejutott.
Nem újrahasznosítottam semmit, inkább fõztem direkte ezért egy adag frissropogós csirkepaprikást is. Nem csirkemellbõl, hanem combból. Meg is fordult a fejemben hogy kifõzök egy adag tésztát aztán szevasz, de végül csak befejeztem.

Kellbele:

Csirkepaprikás
8 db csirke felsõcomb,
3-4 db csirkemáj,
10 dkg füstölt szalonna, felkockázva,
3 közepes fej vöröshagyma, felaprítva,
Két gerezd fokhagyma, széttörve,
3 paprika, 1 pritamin, 1 kápia, 1 bogyiszlói, bõrük lehúzva, felkockázva, ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2011/10/23/palatsch...

sponsored links

Keres?s