Palak panir és ciabatta

2013-01-25

sponsored links

class=
Régóta készültem, hogy elkészítem, de vagy spenót nem volt itthon, vagy panir. Igazából most se volt spenót, mert csak mirelit , de szegény ember mirelittel fõz (télen).
Most volt panir is, igaz nem friss, hanem két napos. Most tapasztaltam ki, hogy így viszont jobban süthetõ! Azt hiszem, hogy így viszont nem igazán autentikus, mert frisset kellene használni. Hogy a panir hogyan készül, azt már leírtam a cafeblogban is.
Palakot készíteni meg könnyû. nagyon hasonlít ahhoz, amit mi spenótnak hívunk (én ki nem állhatom a fõzelék jelzõt ebben az esetben), bár nem tejjel készül, ahogy édesanyámtól eltanultam a módit.

Mint említém volt, mirelitet használtam. Még csak nem is azt, amit nagyon szeretünk - spenótlevelek összetekerve, lefagyasztva -, hanem a spenóttégla masszát.
Egy kis fej hagymát megdinszteltem, adtam hozzá összedarált fûszereket: koriaandert, római köményt, fekete borsot, és három nagy gerezd fokhagymát, mivel Zsolt, a falusi boltos nem tart hinget (az indiaiak fokhagyma helyettesítõjét), majd beledobtam a kiengedett spenótot. Ezután adtam hozzá a mokkáskanálnyi kurkumát és reszelt gyömbért. Összefõztem az egészet, és kész. Mivel a víz ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s