Palacsintatorta zöldségesen
sponsored links
Aki követi a blogomat már biztos észrevette, hogy kedvenc zöldségem a brokkoli (mert nem puffaszt) és a répa.
Igen, ez a két zöldség színével és ízével is elvarázsol, soha nem unható meg.
Többféle módon próbálom elkészíteni, most placsintatölteléknek használtam.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 zöldségleves kocka vagy vegeta
- tej
- szódavíz
- 2 db sárgarépa
- 15 dkg brokkoli
- 1 kisdoboz húskrém vagy májkrém
- pár kanál tejföl
Elkészítése:
A palacsintákat a szokásos módon elkészítettem, só helyett egy fél leveskockát adtam hozzá.
Közben 10 perc alatt a kocka másik felével megfõztem a zöldségeket, majd leszûrtem.
Egy kisdoboz húskrémet kikevertem egy-két kanál tejföllel.
Két-két palacsinta darab közé krémet kentem, és rárakosgattam a zöldségeket.
Idõnként egy kicsit lenyomogattam, préselgettem, hogy szép formája legyen.
Az utolsó darabra már csak a brokkoli és a répa került.
Hidegen-melegen is finom, ki-ki ahogy szereti.
Fûszereket is lehet hozzá még használni, én most direkt így akartam.