Palacsintatorta karamellkrémmel

2017-11-26

sponsored links

Egy isteni palacsintatorta... Alig lehet abbahagyni.


Palacsintatorta karamellkrémmel

Hozzávalók a palacsintához: 40 dkg liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 4 dl tej, 8 dl víz, 3 evõkanál olaj;
továbbá: 20 dkg cukor, 5 dl tejszín, 5 dkg + 1 teáskanál vaj, néhány tejkaramella-cukorka (elhagyható).


Elkészítése:  A palacsinta hozzávalóiból sima tésztát keverünk, majd enyhén olajozott serpenyõben megsütjük. Miután a palacsinták megsültek, egyenként harmonikaszerûen behajtogatjuk (kb. kétujjnyi szélesek legyenek). Az így nyert palacsintacsíkokat vajjal kikent pitesütõ formába helyezzük úgy, hogy a sütõforma közepére helyezzük az elsõ ?harmonikát?, és élére állítva csigaszerûen feltekerjük. Az újabb behajtogatott palacsintákat az elõzõ végéhez illesztjük, és így folytatjuk a mûveletet, amíg a forma meg nem telik. A krémhez a cukrot világosra karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, és felöntjük a tejszínnel. Addig forraljuk kevergetve, amíg a a karamell teljesen fel nem oldódik, majd beledobunk néhány összedarabolt karamellcukorkát az intenzívebb íz érdekében, és hagyjuk feloldódni benne. Az elkészült, enyhén besûrûsödött karamellt ezután rálocsoljuk a formában lévõ palacsintákra. Egy villával kissé segíthetünk is, hogy a karamell jól befolyjon a palacsintaredõkbe. Ezután a formát 200 fokra elõmelegített sütõbe toljuk 20-25 percre, majd miután langyosra hûlt, tortaszerûen szeletelve tálaljuk. 



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/11/p...

sponsored links

Keres?s