Palacsintabundás ananászkarikák
sponsored links
Amikor pár almát bujtattam bundába, eldöntöttem, hogy biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel is. Nos, az ananász jó választásnak bizonyult. Végtelenül egyszerû, de mégis picit különlegesebb desszert. Remek kis édesség egy tartalmas ebéd lezárásaként. A recept megjelent a Kifõztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*16 vékony szelet ananász
*1 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 púpozott evõkanál cukor
*1 evõkanál vaníliás cukor
*10 dkg liszt
*1 dl tej
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*porcukor
Az ananászt alaposan lecsepegtetjük. A tojást simára keverjük a sóval, cukrokkal. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sûrû, csomómentes tésztává keverjük.
A karikákat megmártjuk benne, a felesleget lecsepegtetjük, majd serpenyõben, ujjnyi magas, felforrósított olajban sütjük, konyhai papírtörlõre szedjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.