Palacsinta téli különkiadás.
sponsored links
Tegnap újra nyitott a rasztamûhely. Az esti szendvicsezés-banánturmixozás közben megígértem, ma palacsinta a fájdalomdíj a rasztázottnak, mert bizony igen nagyon érvényesül a "szépségért meg kell szenvedni" közhely a végkifejlet kialakulásáig.
Amiért fontos, hogymegtudjuknézni késõbb is a mai palacsinta lényegét, az a hirtelen felindulásbõl keletkezett "másik" töltelék.
Az egyik, egyébként gyakran készített, és itt a blogban is megtalálható csokoládés sütemény ízvilágából való, elõre megfontolt szándékból készült:
1 zacskó vanília ízû pudingport elkevertem 5 evõkanál barnacukorral, 2 teáskanál mézeskalács fûszerrel, 2 evõkanál kakaóporral és 7-8 dl (nem mértem ki pontosan) tejjel. Miután megfõtt, belereszeltem egy alaposan megmosott narancs héját, és löttyintettem bele egy kicsi rum aromát, majd a teltebb íz kedvéért egy kis instant cukrozott kakaóport is szórtam hozzá.
Mivel ez kevésnek bizonyult a készülõdõ palacsintahalomhoz, ki kellett találnom még valamit. Ez a valami ismét grillázsos lett.
Tehát, a másik töltelék:
Egy maréknyi diót és egy maréknyi mogyorót beleszórtam egy tapadásgátló bevonatú serpenyõbe, meghintettem ...