PALACSINTA-TÉSZTÁBAN SÜLT FRISS FÜGE

2017-07-06

sponsored links

/FRITTELLE DI FICHI/

 Hozzávalók:

18-20 db friss füge
18 dkg liszt
8 dkg cukor
1,2 dl tej
2 db tojás
1/2 zacskó sütõpor
csipet fahéj, pici rum
csipet só, olaj, porcukor






A fügéket megmossuk, leitatjuk, kettévágjuk. (ha bio fügét használunk, akkor
ez a folyamat kimaradhat)


A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojássárgákat a cukorral habosra verjük.
Hozzáadjuk a csipet fahéjat, a sütõport, a lisztet, a tejet, a rumot.
Aztán óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
(kb fél órahosszát pihentetjük)


Egy magasabb falú serpenyõben 2 ujjnyi napraforgó-olajat hevitünk.
A félbevágott fügéket megmártjuk a sûrû palacsintatésztában, és hirtelen
mindkét oldalukat kisütjük, itatóspapirra szedjük. (nagyon gyorsan kell vele
dolgozni, mert pillanatok alatt kisülnek)

Langyosra hûtjük, és tálalásnál porcukorral megszórjuk. 





Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2017/07/palac...

sponsored links

Keres?s