PALACSINTA-TÉSZTÁBAN SÜLT FRISS FÜGE
sponsored links
/FRITTELLE DI FICHI/
Hozzávalók:
18-20 db friss füge
18 dkg liszt
8 dkg cukor
1,2 dl tej
2 db tojás
1/2 zacskó sütõpor
csipet fahéj, pici rum
csipet só, olaj, porcukor
A fügéket megmossuk, leitatjuk, kettévágjuk. (ha bio fügét használunk, akkor
ez a folyamat kimaradhat)
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukorral habosra verjük.
Hozzáadjuk a csipet fahéjat, a sütõport, a lisztet, a tejet, a rumot.
Aztán óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
(kb fél órahosszát pihentetjük)
Egy magasabb falú serpenyõben 2 ujjnyi napraforgó-olajat hevitünk.
A félbevágott fügéket megmártjuk a sûrû palacsintatésztában, és hirtelen
mindkét oldalukat kisütjük, itatóspapirra szedjük. (nagyon gyorsan kell vele
dolgozni, mert pillanatok alatt kisülnek)
Langyosra hûtjük, és tálalásnál porcukorral megszórjuk.
Hozzávalók:
18-20 db friss füge
18 dkg liszt
8 dkg cukor
1,2 dl tej
2 db tojás
1/2 zacskó sütõpor
csipet fahéj, pici rum
csipet só, olaj, porcukor
A fügéket megmossuk, leitatjuk, kettévágjuk. (ha bio fügét használunk, akkor
ez a folyamat kimaradhat)
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgákat a cukorral habosra verjük.
Hozzáadjuk a csipet fahéjat, a sütõport, a lisztet, a tejet, a rumot.
Aztán óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
(kb fél órahosszát pihentetjük)
Egy magasabb falú serpenyõben 2 ujjnyi napraforgó-olajat hevitünk.
A félbevágott fügéket megmártjuk a sûrû palacsintatésztában, és hirtelen
mindkét oldalukat kisütjük, itatóspapirra szedjük. (nagyon gyorsan kell vele
dolgozni, mert pillanatok alatt kisülnek)
Langyosra hûtjük, és tálalásnál porcukorral megszórjuk.