Palacsinta... teljes kiõrlésû lisztból

2017-04-13

sponsored links

 Hogy én mennyire ki voltam már erre éhezve, hihetetlen.
Napok óta ábándoztam a palacsintáról, végül elszántam magam és bekevertem.
Azt vettem észre, hogy ehhez a liszthez több tojást kell adni, különben törik a tészta, ha csak 1 tojás van benne. Tehát:
15 dkg teljes kiõrlésû liszt - szemre szórtam csak a tálba
1-2-3 tojás akár - én most csak 1 darabot tettem bele, tört is
csip. só
1 ek. nyírfacukor
víz, sima csapvíz
olaj
Kikevertem és hagytam állni egy órát, majd sütés elõtt beleöntöttem egy kis olajat és azzal is elkevertem, a palacsintasütõbe is loccsintottam az elsõ sütéshez egy gondolatnyi olajat és szépen kisütögettem7, azaz hetes darab palacsintát, amikor átfordítgattam, mindegyik tört, legközelebb több tojást fogok adni hozzá, de végül a fordítás után összenyomkodtam és újra összesült mind.
A töltelék baracklekvár és kakaós krém lett, mindkettõt csak vékonyan, mert nem diétás, de könyörgöm, ennyit csak lehet bûnözni már.
A kakaós krém úgy készült:
1 ek. kakaópor
1 ek. nyírfacukor
pici víz
Kikevertem krémesre, kenhetõsre, így könnyebb volt tölteni, mintha por lett volna.
Nos egy fertályóra alatt bedobtam mind a hetet, és szemérmetlenül jólesett, nem is tudom mikor voltam utoljára ennyire elégedett a világgal, nem is tudom mikor ettem ezt megelõzõen édeset, én, aki meghalok mindenféle édességért, és egy darab csokiért hajlandó voltam az Antarktiszra is elmenni.
Errõl a legnehezebb lemondani nekem. Az ételek annyira nem is érdekelnek, mint a sütik, csokik, krémes-habos csodák. Olykor azzal kínozom magam, hogy a neten ilyen képeket nézegetek, mint pl. a francia krémest, a fél életem adnám egyetlen kockáért :-) Itt tartok. Szánalmas.



Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2017/04/palacs...

sponsored links

Keres?s