Palacsinta-nap

2014-04-18

sponsored links

Alapból nem is gondolná az ember, hogy mi mindenbõl tud önellátó lenni. Például a citromból. Esetünkben a lime-ból. Az érett lime-nak majdnem olyan fûszeres az illata, mint a Meyer citromé. A színe mondjuk ugyanolyan narancssárga, az íze kissé édesebb, de a héját ha reszeljük, szinte ugyanaz a fûszeres illat.

Tavaly nyáron.


Éretten.



Van ugye ez a pancake day, szóval kicsi palacsintákat sütünk. A teljesen kopasz lime fáról lehulló lime felhasználásával. Remélem, ha ki tudom végre rakni a szabadba a fát, kihajt.

CITROMOS-MÁKOS KÓKUSZPALACSINTA (15 db)
4 db tojás
? csésze kókuszkrém
? csésze víz
? tk vaníliapaszta
2 ek méz
1 db érett lime reszelt héja és leve
? csésze kókuszliszt
2 tk sütõpor
1 csipet só
1 ek mák
A tojásokat egy tálba ütjük, kis habverõvel elhabarjuk. A kókuszkrémet szintén a habverõvel keverjük a vízbe, majd a tojásokhoz öntjük. Belekeverjük a mézet és a vaníliát, belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét.
A kókuszlisztet egy tálba szitáljuk, hogy ne legyen csomós, hozzákeverjük a sót, a sütõport és a mákot. Majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk, simára keverjük, 10 percre félretesszük állni, hogy a kókuszliszt fel tudja szívni a folyadékot.
Ezután serpenyõben kevés kókuszzsírt olvasztunk és 1 db palacsintára számolva 1 ek masszát csorgatunk bele. Egy közepes serpenyõbe 3 db fér el úgy, hogy meg is lehet fordítani. A közepesnél kissé gyengébb tûzön pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd egy spatula segítségével megfordítjuk. A másik oldalát is pirosra sütjük.
Tányérra tesszük és mindegyikre csorgatunk kevés mézet és valamilyen gyümölcsöt rakunk rá. Én most tonkababos-balzsamecetes meggydzsemet raktam rá. Kell a savanykás íz ehhez a palacsintához.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s