Palacsinta, mint desszert
sponsored links
Szokásos módon palacsinta tésztát keverünk ki
fél liter tej
2 tojás
csipet só
1 evõkanál olaj
liszt, annyi, hogy jó sûrû legyen
szódavízzel felhígítjuk, állni hagyjuk fél óráig
A palacsinta sütõt bespricceljük olajjal és elkezdjük a sütést. Elég csak az elsõ palacsintánál alá olajozni, miután a tésztában is van olaj, nem fog leragadni. Persze ehhez egy jó teflon sütõre is szükségünk van.
Fél liter tejbõl 2 vanília cukorral 3 tojás sárgájával 1 evõkanál xilittel pudingot fõzünk. Amikor már majdnem kihûlt, hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás keményre felvert habját és betöltjük a palacsintákba úgy, hogy azok háromszögletûre legyenek hajtva.
Egymásra sorba rakunk 3 db töltött palacsintát. 2 dl tejszínbõl kevés xilittel, 1 habfixálóval kemény habot verünk és díszítjük a palacsintákat.
Gõz fölött felolvasztunk nagyon jó minõségû (legalább 75 %-os kakaótartalmú) csokoládét és rácsurgatjuk a tejszínhabbal díszített vaníliapudinggal töltött palacsintákra.