Palacsinta

2011-11-19

sponsored links

Hiánypótló bejegyzés következik.

fél liter tej
kb 20-25 dkg liszt
csipet só
egy kanál cukor
2 tojás
2 evõkanál olaj

a tojás a cukorral sóval elkeverem a tej harmadával felhígítom, belekeverem a lisztet, csomómentesre keverem és felhígítom, annyi tejjel, hogy "palacsinta tészta sûrûségû" legyen.
Ez olyan állag, ami nem kenhetõ, de nem is folyós. Olyan méz sûrûségre gondolj, ami lassan, megfontoltan mozdul, ha megbillented a tálat.
Célszerû egy jó fél órát pihentetni, hogy a liszt szemcsék megduzzadjanak, ekkor el lehet kezdeni szódavízzel (buborékos ásványvízzel) hígítani.
Ne legyen sûrû a massza, mert vastag lesz a palacsinta.

Palacsinta sütõt kiolajozzuk, megforrósítjuk és egy merõkanál palacsinta tésztát belemerünk, óvatosan körbe forgatjuk, hogy a tészta mindenütt elterüljön, és kb egy percig közepes lángon sütjük. Egy széles pengéjû késsel megfordítjuk, és a másik oldalát is kb egy percig sütjük.
Egy tányérra tesszük, amit meleg vizes lábas tetejére teszünk, hogy ne hûljön el a palacsinta.
Ebbõl a mennyiségbõl kb. 12-14 palacsinta lesz.

Amikor készen vagyunk az összes palacsinta kisütésével akkor megtöltjük a palacsintákat, vagy az asztalnál majd ...

Folytats a blogon ... konyhaikezdetek.blogspot.com/2011/11/...

sponsored links

Keres?s