Palacsinta (alaprecept)
sponsored links
Többször szerepelt már a blogon palacsintás recept, de az alaprecept mindig elmaradt, most pótolom.:)
Nekem a következõ recept vált be, néha szoktam módosítani, készítettem már csak tejjel, vagy fele-fele arányban szódával és tejjel is. Megfigyeltem, hogy ha kevésbé zsíros tejet használok, akkor érdemes több tejjel és kevesebb vízzel készíteni a tésztát, így nem fog kiszáradni. Mindezek ellenére a palacsinta az egyik legegyszerûbb desszert, néhány alkalom után már mindenféle recept nélkül, érzésre is fog menni az elkészítése.
Az édes palacsintákat azért is szeretem, mert bármilyen töltelékkel lehet tölteni, így sokféleképpen variálhatóak. Az egyik kedvencem a fahéjas palacsinta, amit gyerekkoromban strandon kóstoltam elõször. A büfés kis papírtálcára tette, porcukorral vastagon megszórta és akkor, ott egészen biztos voltam benne, hogy az a világ legfinomabb palacsintája.:) Persze utána jöttek az ...