Palacsinta, ahogy mi szeretjük
sponsored links
Érdekes módon csak mostanában kezdtem el kísérletezgetni a palacsinta készítéssel. Pedig például gofrit sokszor csináltam korábban is. Volt egy két kívánalmam a recepthez: ne legyen benne tej, kevés tojás kelljen hozzá, mert nem volt itthon, és ne nagyon kelljen olajozgatni. És akkor megszületett a tej nélküli, csökkentett tojástartalmú és már a tésztában is olajat tartalmazó, számomra tökéletes hajszálvékony palacsinta receptje.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hozzávalók:
- 1,5 l szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
- 65 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és az olajat. Egy fakanállal jól elkeverjük.
- Öntsünk hozzá 3 dl ásványvizet, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Erõteljes keveréssel nokedli jellegû tésztát készítünk, melyet addig kavarunk, amíg az utolsó csomó is szét nem oszlik.
- Ezután szép lassan, kevergetés közben hozzáadjuk a maradék ásványvizet, amíg tejszín állagú nem lesz. Lehet, hogy pici az ásványvízbõl megmarad, de lényeg, hogy csomómentes és tejszín állagú legyen.
- Hagyjuk pihenni minimum 20 percet.
- Melegítsük fel a teflon serpenyõt. Az elsõ palacsintához kenjünk kicsi olajat a serpenyõbe, ezt többet nem kell megismételni, mert a tésztánkból elég olaj fog kisülni. Süssük ki a palacsintákat. Garantáltan vékonyak, könnyen tekerhetõek lesznek.
- Majd megtölthetjük, amivel szeretnénk.
Palacsinta |