Pak Choi leves thai módon
sponsored links
Imádom a thai jellegû ételeket! Még akkor is így van ez, ha a legutóbbi utazáskor ételmérgezést kaptunk a szállodában. A thai ételek szeretetétõl ez nem tántorított el.:) Ez egy nagyon egyszerû és gyors leves, érdemes elkészíteni. Ráadásul húsmentes is.:)
Hozzávalók 5 fõ részére: 3 db pak choi ( bordás kel így összecsomagolva lehet kapni) 1 kis fej salotta hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ujjnyi gyömbér, 1 db chili paprika, 1 sárgarépa ( nagyobb) 25 dkg gomba, 1 cs üvegtészta, fûszerek : fél lime, só, citromnád, chili pehely, õrölt gyömbér, 2 ek. szója szósz, 1 ek. halszósz, egy kevés szezámolaj.
Elkészítése: Öntsünk egy kevés szezámolajat a wok serpenyõbe ( vagy egy magasabb falú lábosba) és kezdjük el pirítani, az összedarabolt hagymát, fokhagymát, gyömbért és chili paprikát. Lehet mindent nagyobb darabokra vágni, mert Thaiföldön úgy tapasztaltam, hogy nem aprózzák el a zöldség felvágását. :) Sõt néha egészen nagy darabokban hagyják és roppanós állagúra fõzik. Daraboltjuk fel a pak-choi fehér részét is, a zöld leveleket hagyjuk egészben. A sárgarépát zsülien szeletelõvel ( ha van ilyenünk akkor azzal, ha nincs, akkor vékonyabb csíkokra) vágjuk fel, a gombát negyedeljük.
Ha a zöldségek megpirultak, öntsük fel vízzel és fûszerezzük ízlés szerint. Amikor a levesünk felforrt, elõszõr a gombát tegyük bele, pár percig fõzzük, majd a pak choi fehér részeit. Ezt is pár percig kell csak fõzni, nagyon gyorsan megpuhul. A végén tegyük bele a zöld leveleket és a vékonyra vágott sárgarépát, majd zárjuk el a lángot. Tegyük bele a levesbe az üvegtésztát is, ezzel már nem kell fõzni, és csavarjuk bele a lime levét is. Kész :)
Hozzávalók 5 fõ részére: 3 db pak choi ( bordás kel így összecsomagolva lehet kapni) 1 kis fej salotta hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ujjnyi gyömbér, 1 db chili paprika, 1 sárgarépa ( nagyobb) 25 dkg gomba, 1 cs üvegtészta, fûszerek : fél lime, só, citromnád, chili pehely, õrölt gyömbér, 2 ek. szója szósz, 1 ek. halszósz, egy kevés szezámolaj.
Elkészítése: Öntsünk egy kevés szezámolajat a wok serpenyõbe ( vagy egy magasabb falú lábosba) és kezdjük el pirítani, az összedarabolt hagymát, fokhagymát, gyömbért és chili paprikát. Lehet mindent nagyobb darabokra vágni, mert Thaiföldön úgy tapasztaltam, hogy nem aprózzák el a zöldség felvágását. :) Sõt néha egészen nagy darabokban hagyják és roppanós állagúra fõzik. Daraboltjuk fel a pak-choi fehér részét is, a zöld leveleket hagyjuk egészben. A sárgarépát zsülien szeletelõvel ( ha van ilyenünk akkor azzal, ha nincs, akkor vékonyabb csíkokra) vágjuk fel, a gombát negyedeljük.
Ha a zöldségek megpirultak, öntsük fel vízzel és fûszerezzük ízlés szerint. Amikor a levesünk felforrt, elõszõr a gombát tegyük bele, pár percig fõzzük, majd a pak choi fehér részeit. Ezt is pár percig kell csak fõzni, nagyon gyorsan megpuhul. A végén tegyük bele a zöld leveleket és a vékonyra vágott sárgarépát, majd zárjuk el a lángot. Tegyük bele a levesbe az üvegtésztát is, ezzel már nem kell fõzni, és csavarjuk bele a lime levét is. Kész :)