Pain paillasse- svájci gyökérkenyér dagasztás nélkül, természetes kovásszal

2011-09-14

sponsored links

Mostanában meglehetõsen sokféle kenyeret mutattam be. Igyekszem lendületben maradni, hiszen jól elkaptam mostanában a fonalat, hogy minél többféle eljárással, ízesítéssel és technikával süssek kenyereket.

Egy pár szóban összegezni is szeretném.

Az újszerû sütési technikának köszönhetõen vastag, ropogós héjú kenyereket sikerült sütnöm, szinte olyat, mintha kemencében sült volna. A kezdeti magas hõfok, a fedett, gõzös közeg és az öntöttvas eszközöknek köszönhetõen.

Kipróbáltam többféle ízesítést is: zöld és fekete olívabogyót, zöldfûszereket, szárított paradicsomot és természetesen a krumplival dúsított kenyeret is.

Ösztönösen rátaláltam a svájci gyökérkenyér technológiájára és formázására, így a korábbi rúdkenyereket mostanában gyökérkenyérre cseréltem.

Újra neveltem természetes kovászt, ropogós héjú - dagasztott - kovászos kenyereket és gyökérkenyereket ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s