Pain Paillase - a svájci gyökérkenyér
sponsored links
Ez a kenyér, az elmúlt hónapok siker története családunkban. Ha igazán ropogósra sikerült a héja, a lányok csak azt szedik le a kenyérrõl. Kis karikákra vágva, mini szendvicseket (sokat), bruschetta-t lehet belõle készíteni. Megfelezve egy kenyeret, majd az félbevágva végtelen variációt felsorakoztató, masszív szendvics ebédek készülhetnek. Szóval, jelenleg ez most a legújabb kedvenc. De a formán (gyökérség) kicsit módosítottunk, mert hirtelen lett egy mini kenyér sütõ formánk, s azzal még jobb. Minden. Inspiráció Zamat és Illat blogjáról. Köszi!
Hozzávalók: 50 dkg liszt (nálunk 35 dkg fehér, 15 dkg tk. tönköly), 4 dl meleg víz, 1 zacskó szárított élesztõ, 1 csapott ek. só, zabpehely, opcionálisan : fûszerek, olívabogyó, pirított hagyma
Elkészítés
- A lisztet nagy kelesztõ tálba mérjük. Hozzá adjuk a sót és az élesztõt. Elkeverjük.
- Hozzáöntjük a 4 dl meleg vizet. Fakanál segítségével addig keverjük, amíg az összes lisztet bele nem dolgoztuk. Nem dagasztjuk, ugyanis ez a Dagasztás Nélküli Kenyér receptjéhez hasonló módon készül, ám kevesebb folyadékkal.
- Lefedjük egy fóliával vagy tiszta konyharuhával és 12-14 órán keresztül állni hagyjuk. Célszerû reggel vagy ...