Pahlava, a baklava light
sponsored links
Baklava. Ki ne szeretné ezt a sziruptól csöpögõ, fahéjas,narancsos aromákban buzgolkodó, kulturált fogyasztásra szinte alkalmatlan közel-keleti édességet. Akik szeretnek teázni/kávézni, biztos nem mondanak nemet. Én különösen a délutáni kávéhoz (amihez már nem jár cukor) kedvelek egy-egy kisebb darab fûszeres édességet. Igazából nálam nem kell cukorért gyakran leugrani a boltba. Ezt a receptet is addig formáltam, amíg az össz cukortartalma nem több, mint amennyit már 2 ember a napi kávéjába tesz.
Pahlava
Mennyiség : 4-5 fõ (kb.25 darab)
Elõkészítési idõ: 30 perc
Sütési idõ : 35 + 10 perc
A tészta:
360 g búzaliszt (BL55)
15 g friss élesztõ
20 g vaniliás porcukor
1 tojás + 1 tojás sárgája ...