Pahlava, a baklava light

2012-02-04

sponsored links


Baklava. Ki ne szeretné ezt a sziruptól csöpögõ, fahéjas,narancsos aromákban buzgolkodó, kulturált fogyasztásra szinte alkalmatlan közel-keleti édességet. Akik szeretnek teázni/kávézni, biztos nem mondanak nemet. Én különösen a délutáni kávéhoz (amihez már nem jár cukor) kedvelek egy-egy kisebb darab fûszeres édességet. Igazából nálam nem kell cukorért gyakran leugrani a boltba. Ezt a receptet is addig formáltam, amíg az össz cukortartalma nem több, mint amennyit már 2 ember a napi kávéjába tesz.

Pahlava

Mennyiség :                         4-5 fõ (kb.25 darab)
Elõkészítési idõ:      30 perc
Sütési idõ :               35 + 10 perc

A tészta:

360 g búzaliszt (BL55)
15 g friss élesztõ
20 g vaniliás porcukor
1 tojás + 1 tojás sárgája ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/02/pahl...

sponsored links

Keres?s