Pagoda karfiolos, krumplipürés egytál
sponsored links
Akár maradékhasznosító recept is lehet :) Mint nálam :) De nagyon finom :)
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 1, 5 kg krumpli, 15 dkg csemege kukorica, 60 dkg pagoda karfiol, 25 dkg bacon, 2 kisebb hagyma, kevés vaj, kb 1, 5 dl tej, só, bors, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, fõvõ víz fölött egy szûrõben, lefödve megpároljuk.
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, enyhén sós vízben megfõzzük, leszûrjük, a vajjal és a tejjel krémesre pürésítjük, hozzákavarjuk a leszûrt csemegekukoricát, hagyjuk kihûlni. A felszeletelt hagymát és bacont megpirítjuk.
A kihûlt krumplipürét egy kivajazott hõálló tál aljába simítjuk, rászórjuk a párolt karfiolt, a hagymás bacont, 180 fokra elõmelegített sütõben 20 - 25 perc alatt õsszesütjük, az utolsó 5 percben rászórjuk a reszelt sajtot.
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 1, 5 kg krumpli, 15 dkg csemege kukorica, 60 dkg pagoda karfiol, 25 dkg bacon, 2 kisebb hagyma, kevés vaj, kb 1, 5 dl tej, só, bors, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, fõvõ víz fölött egy szûrõben, lefödve megpároljuk.
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, enyhén sós vízben megfõzzük, leszûrjük, a vajjal és a tejjel krémesre pürésítjük, hozzákavarjuk a leszûrt csemegekukoricát, hagyjuk kihûlni. A felszeletelt hagymát és bacont megpirítjuk.
A kihûlt krumplipürét egy kivajazott hõálló tál aljába simítjuk, rászórjuk a párolt karfiolt, a hagymás bacont, 180 fokra elõmelegített sütõben 20 - 25 perc alatt õsszesütjük, az utolsó 5 percben rászórjuk a reszelt sajtot.