Pagoda karfiol esete a matematikával

2012-02-29

sponsored links


Történt ugyanis, hogy ezzel a gyönyörû zöldséggel szembetalálkoztam a zöldségesnél. Olvastam már róla korábban, hogy a pagoda karfiol egészen különleges típus. A brokkoli és karfiol hibridje. A neve találó, hiszen a részrózsák kis csipkés torony formájúak, mi több, matematikai törvényszerûséget írnak le. Amikor a vacsoránál mindezt felvezettem, a férjem rögtön rávágta, igen, Fibonancci spirálok. Csak tudnám, hogy emlékszik ennyi év távlatából az egyetemen tanultakra.

Óvatos, pár perces párolással a színét és a formáját megtartja, nekem ez sikerült, de a marinádba a színébõl kicsit már vesztett. Illata sokkal diszkrétebb, mint a brokkolié vagy a karfiolé. Salátát készítettem belõle mézédes mag nélküli naranccsal (nemrég érkezett egyenesen Szicíliából) és édesburgonyával. Egy korábban tanult receptet alakítottam át, szóval mûködik hagyományos karfiollal és sütõtökkel is. Laktató saláta, mely elõételként, vagy vacsorára fõételként méltán megállja a helyét.

Hozzávalók:
100 g zöldsaláta keverék (frisee saláta, endívia saláta, jégsaláta)
fél fej pagoda karfiol (másik felébõl készíthetünk krémlevest)
2 kisebb édesburgonya, 2 közepes ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s