Paella-ahogy én készítem :)
sponsored links
A Paella spanyol nemzeti étel,melyet elõször Valencia mellett készítettek el. Készülhet csirke- és nyúlhússal is,de különféle tengeri herkentyûkkel is igen népszerû.Rizs és pár zöldség mindenképpen kell bele,de a fûszerezés is sokat dob az ízhatáson.Általában lapos,kétfülû serpenyõben készítik.
Sajnos én még nem jártam Spanyolországban,de nagyon szeretnék oda is eljutni.A szüleim viszont igen,nagyjából tíz éve.Tõlük hallottam elõször a paellaról,amit volt szerencséjük megkóstolni.A fotókat sokáig nézegettem,így évek óta szerettem volna kipróbálni.Tanulmányoztam a paella "(b)irodalmat" és összeállítottam a saját Paellamat. Fenséges lett,de annyira,hogy sokáig ez lesz a No.1 itthon,sõt szerintem ez a legjobb,legtartalmasabb és legszínesebb étel,amit valaha ettem.
Az adagom 6 személyre szól,de mivel ketten vagyunk rá,így 2 nagy tányérral ettünk ma fejenként.Petim azt mondta,hogy ilyet kötelezõ lesz sokat készítenem!:)
( nekem nincs paella sütõm,így egy szélesebb karimájú vastag falú edényben készült)
Paella-ahogy én készítem
Minden Paella recept ír vagy zöldségalaplérõl,vagy pedig húslevesalaplérõl.Én most a zöldségalaplevet választottam ehhez a recepthez,viszont nem követtem hozzá semmilyen receptet,csak úgy improvizáltam.
És bevált!:)
Hozzávalók a Zöldségalapléhez: ...