Padlizsántorta, mángoldos lila burgonya, csípõs sárgarépa saláta
sponsored links
A tányéron lévõ üde színkavalkád összeválogatása az alapanyagok adottságaitól függenek. Ízben a fehér és lila burgonya között észrevehetetlen a különbség, a zöld nyelû mángold helyett lehetne sárga vagy piros, és a formákon is szabadon változtathatunk. Éppen egy nagy kerek padlizsánt vettem le a kertben, így adott volt,hogy kerek formában fogom elkészíteni. A játékosságot és vidámságot növelik a virágszirmok, és a görögszéna (Trionella foenum graecum) hármas levélkéi. Ezeket az étellel együtt, vagy még inkább utána elfogyasztva, segítik az emésztést. Termesztése különösen a kiskertben nagyon egyszerû, a hûvös késõ õszben, vagy most már inkább kora tavasszal vethetjük, laza gyommentes porhanyósított talajba. Az ételekbe belefõzve nagyon finom kesernyés árnyalatot kapunk.
A görögszéna évezredek óta az ételünk a gyógyszerünk alaptézis szerint az egyik alapvetõ fûszerünk. A keleti konyhák elképzelhetetlenek nélküle, szinte minden receptben szerepel. Ezért számomra érthetetlen miét kell még ezt is kapszulában árusítani, és a fogyasztásának miért nem a természetes módját válasszuk, aminél egyszerûbbet el sem tudok képzelni. Termeszthetjük saját kertünkben, vagy beszerezhetõ a keleti fûszernövényeket árusító boltokban.
Most a teljes menü(ebéd) elkészítését fogom leírni, lépésrõl-lépésre.
Hozzávalók
A padlizsántortához
1 padlizsán ...