Padlizsánpizza
sponsored links
Katinál láttam meg ezt a finomságot, és azonnal felvettem a mielõbb kipróbálandók listájára. Nem pontosan úgy készítettem, ahogy Kati, de ennyi szabadság mindenkinek jár :). Ebben a formában a szétválasztó étrendbe is beillik, 4 óra utána a várakozási idõ. Ja, és nem mellesleg valami isteni finom. Köszönöm Katinak, megosztotta velünk Tesója Kinga receptjét - egyúttal Kingának is köszönet :)!!
Én ma vacsorára 2 padlizsánból készítettem, mert ez csak próba adag volt, igaz, így is tele lett vele egy tepsi.
A padlizsánokat megmosás után kb. 1,5 cm-es szeletekre vágtam, a szeleteket kevés sóval meghintettem, és szûrõbe tettem, hogy kicsepeghessen a leve. Utána egy sütõlemezt kibéleltem sütõpapírral, és a szárazra törölgetett padlizsánszeleteket egymás mellé fektettem.
Mindegyiket megkentem Combino kész paradicsomszósszal.
Fittimo fokhagymás sajtot szeleteltem, majd a szeleteket vékony csíkokra vágtam, ezeket a sajtcsíkokat elosztottam a paradicsomos padlizsánszeleteken. A sajtra apróra vagdalt lila hagyma következett, arra 1-1 szelet hegyes erõs paprika. A padlizsán szeletek felére ezután nagyon vékony virslikarikákat (3-4 db-ot), másik felére kb. 10 dkg felcsíkozott lehelet vékony sonkát halmoztam.
A legvégén egy-egy szeletke baconnel takartam be a halmokat,
majd irány a 200 fokra elõmelegített légkeverésre állított sütõ. Kb. 10 percig így sült, de aztán megemeltem a hõfokot 250 fokra, és addig sütöttem, míg a bacon szépen megszínesedett a tetején, a sajt megolvadt alul, a padlizsán megpuhult és isteni illatok terjengtek a konyhában.
Nagyon vártam, hogy kóstolhassam, és majd elolvadtam a gyönyörûségtõl olyan finom volt. Imádom a pizzát, ezzel a változattal ki tudom váltani a hétvégi "bûnözõs" pizzát, mert mindennek ellen tudok állni, csak a pizza csábításának nem. Ezentúl lelkiismeretfurdalás nélkül ehetem legkedvencebb ételemet. Még egyszer köszönöm Kati :)!!