Padlizsános-zöldséges rizs hot madras curryvel, paradicsomos uborkasalátával
sponsored links
Nagyon hasonlóan készítettem már padlizsános-currys rizses húst, ami ITT olvasható. Most a szétválasztó étrend jegyében hús helyett mirelit zöldborsó-sárgarépa keverék került ebbe a finom egytálételbe.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej felaprított hagyma, 1 szép feszes padlizsán hámozva, apróra vágva, 45 dkg finomfõzelék alap (sárgarépa-zöldborsó), 25 dkg (2 fõzõtasak) paraboiled rizs, 5-6 dl forró víz, ételízesítõ és/vagy só ízlés szerint, 2 fehér kanál hot madras curry por, chili por és õrölt bors ízlés szerint.
Elõször a hagymát dinszteltem meg, majd rádobtam a padlizsánt, megszórtam ételízesítõvel és sóval, pár perc párolás után hozzáöntöttem a borsó-répa keveréket. Amikor az is felforrósodott, a rizs következett a fõzõtasakokból. Lepirítás után felöntöttem forró vízzel, fûszereztem hot madras curry porral, õrölt borssal és chili porral, majd 20 percig fõztem, amíg a rizs az összes levet magába szívta.
Mellé uborkából és paradicsomból dobtam össze egy gyors és finom citromos öntetû salátát.
1 kígyóuborkát és 4 paradicsomot feldaraboltam, ízesítettem egy kis citrom levével, 1 evõkanálnyi olajjal, sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és jól elkevertem. Állni hagytam, míg elkészült a rizs.
Elsõ fogásként zöldhagymás-petrezselymes karfiolkrémlevest fõztem, amit pirított kenyérkockákkal tálaltam.
Hozzávalók: kb. 40 dkg rózsáira szedett friss karfiol (de jó a mirelit is), pici olaj, 5 vékony szál zöldhagyma felkarikázva, 1 fehér kanál szárított petrezselyemzöld, 2 fehér kanál só- és adalék mentes fûszerkeverék (nem jut eszembe a neve, de csupa szárított zöldség), kb. 1,3 liter forró víz, 1 evõkanál rétes liszt,
pici olajon megpirított kenyérkockák
A zöldségeket megfõztem a fûszeres vízben, sûrítettem egy evõkanál rétes liszttel, majd krémesre turmixoltam. Néhány perc forralás után pirított kenyérkockákkal tálaltam.
A szénhidrátos-zöldséges ebéd után 3 óra a várakozási idõ.
pici olajon megpirított kenyérkockák
A zöldségeket megfõztem a fûszeres vízben, sûrítettem egy evõkanál rétes liszttel, majd krémesre turmixoltam. Néhány perc forralás után pirított kenyérkockákkal tálaltam.
A szénhidrátos-zöldséges ebéd után 3 óra a várakozási idõ.