Padlizsános vöröslencse curry
sponsored links
Isteni finom :) A keleti ízek kedvelõinek :)
Hozzávalók (4 ? 5 személy részére): 35 dkg vöröslencse, 2 padlizsán, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 dl kókusztej, 1 teáskanál pirospaprika, 4 teáskanál currypor, chilipehely, só, bors, friss coriander.
Elkészítése: A padlizsánokat grillen megsütjük, meghámozzuk, kissé megvagdaljuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, rászórjuk a curryport, a pirospaprikát, hozzáadjuk a lencsét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi, lassú tüzön puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. Amikor a lencse elkészült hozzáadjuk a kész padlizsánt, a kókusztejet, összeforraljuk, megszórjuk kevés friss korianderrel.
Megjegyzés: Natúr rizzsel, salátával, lepénykenyérrel is tálalhatjuk.