Padlizsános tészta (pasta alla Norma)
sponsored links
A padlizsános tészta, vagy ahogy az olaszok hívják, a pasta alla Norma a szicíliaiak egyik kedvenc tésztája. A kockára vágott, olajban kisütött padlizsánt paradicsomos szószba kevert tésztára teszik. További jellegzetessége, hogy sózott, érlelt ricottát reszelnek rá. (Nálunk ez utóbbi hozzávaló nem, vagy csak ritkán kapható, ezért kemény reszelt sajttal helyettesítsük.) Tetszés szerint készíthetjük pennével, farfalléval, tagliatellével, spagettivel stb. Ezúttal a mutatós paccheri tésztát használtam ehhez az egyszerû, finom ételhez.
Hozzávalók: 50 dkg durumtészta vagy tetszés szerinti tészta, 2 zsenge padlizsán, 40-50 dkg paradicsom, 1 közepes hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 8-10 levél friss bazsalikom, 5 dkg kemény sajt reszelve, frissen õrölt bors, só, olívaolaj.
Apró kockákra vágjuk a tisztított hagymát, és ...