Padlizsános, marhahúsos makaróni

2014-06-18

sponsored links

Eredetileg cannelloninak indult, de miután rájöttem, hogy nincs elég tésztám, akkor döntöttem úgy, hogy jó lesz az makaróninak is. :) Sokat nem kell vele foglalkozni, de azért idõt kell rá szánni, ha finom ragut szeretnénk készíteni a tésztához.








Padlizsános, marhahúsos makaróni
Hozzávalók (4 fõ):
30 dkg makaróni
50 dkg darált marhahús
1 nagy padlizsán
1 üveg (500 ml) házi paradicsomlé
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
majoránna, bazsalikom
15 dkg leerdammer sajt

Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát daraboljuk fel apróra, majd egy kis olívaolajon futassuk meg. Tegyük rá a darált marhahúst, pirítsuk fehéredésig. Ha szükséges, akkor adjunk hozzá még egy kis olajat. Öntsük fel paradicsomlével, ízesítsük a fûszerekkel és közepes lángon fõzzük 1-1,5 órán keresztül. Az utolsó fél órában adjuk hozzá a padlizsánt, amit apró kockákra vágjunk fel.
Közben fõzzük ki a tésztát sós vízben. Amikor kész a ragu, keverjük össze a tésztával, tegyük egy nagyobb jénaiba, majd reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Elõmelegített 200°C-os sütõbe, felsõ rácsra helyezve (villanysütõnél, grill funkció) 20-25 percig süssük, amíg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/06/padli...

sponsored links

Keres?s