Padlizsános manti* barna vajjal
sponsored links
A hû szerelem nem beszél, azt tett dicsõíti és nem szavak.
(William Shakespeare)
Na ennél finomabbat nem sokszor ettem. Az inspirációt megint a fantasztikus Casa Moro könyvbõl kaptam. Szerintem a világ legjobb szakácskönyve.
Az eredeti receptben bárányhús szerepel, én lecseréltem padlizsánra. Megérdemelt volna egy jobb fotót, de éppen két adagot csináltam és éhesek voltunk. Meg házassági évfordulós ünnepi lakomát nem fogok órákig fotózgatni... :) Majd legközelebb.
*manti = török, örmény, kazah, közép-keleti ravioliféleség
Hozzávalók 2 fõre:
a töltelékbe
35 dkg padlizsán (úgy mértem, hogy a szárát már levágtam, tehát szár nélkül),
1 kisebb fej vöröshagyma (kb. 5 dkg),
1 nagyobb gerezd fokhagyma,
só,
frissen õrölt bors,
3-4 evõkanál olaj,
5 szem szegfûbors,
2 csipet frissen mozsárban õrölt római kömény ...