Padlizsános, kolbászos tészta, sonkával
sponsored links
Padlizsános, kolbászos tészta, sonkával - kép: Krumpli Béla
Október elsõ felében még sikerült szabadföldön termett, nagyon édes, szép paradicsomot találnom a Hunyadi téri termelõi piacon. A padlizsánnak pedig még bõven szezonja volt. E kettõ már adta is magát egy jó mediterrán fogáshoz, amit kevés kolbásszal, sonkával, könnyû, húsos fõétellé turbóztunk.
Olasz grillkolbászt nem könnyû beszerezni, a jó, hazai, sütnivaló kolbász viszont túl hangsúlyos lenne, azt semmiképpen nem használnám. Bármilyen kevésbé fokhagymás, nem túl fûszeres, paprika nélküli kolbász jó hozzá, pl. bajor grillkolbász.
Hozzávalók - 12 személyre
2 kg érett, édes paradicsom, vagy 3 db. 400 gr-os konzerv,
3 db közepes padlizsán,
2 csomag penne (1 kg),
fél kg. olasz grillkolbász,
nagy csokor friss bazsalikom, felaprítva ...