Padlizsános kebab

2011-09-30

sponsored links

Adana kepab, Urfa kebap (a kettõ között mindössze a fém nyárs szélessége és a csípõs paprika aránya a különbség), Alinazik kebap (serpenyõben sült húsgolyók, padlizsánpürével), Beykoz kebap (vékony padlizsánszeletbe csomagolva, bárány agyvelõvel), Bostan kebap (padlizsánba töltve), a török kebabok sorával köteteket lehetne megtölteni. Akár csak a padlizsánnal készülõkkel is. Az egyik legfinomabbat, a hagyományos "patlican kebabi-t" az isztambuli nyüzsgõ kebab-házban, a Hamdiban készítik. A Hamdiban azt is megtanították, hogy kell fogyasztani a padlizsános kebabot: nem ám, csak úgy durr bele, ahogy van! Komótos ritualé jár hozzá: az ember fog egy (lehetõség szerint átmelegített) dürümöt, vagy tortillát. Mind a fûszeres húspogácsát mind a padlizsánhúst késsel egészen apróra darabolja, majd ezt a vékony lepény közepébe halmozza. Aztán kerül rá némi grillezett paprika, paradicsom és hagyma, majd összehajtjuk, batyuba csomagoljuk, és kézzel esszük. Mellé egy pohár joghurtital (ayran), netán egy kupica vízzel hígított, elhomályosodó raki illik.

A receptben darált marhahúst ajánlok, mivel azt a legkönnyebb beszerezni, de ha hozzájutunk bárány-, vagy borjúhúshoz, abból, vagy azok keverékébõl természetesen még finomabb. Az ételhez érdemes lehetõség szerint inkább hosszúkás, vékony formájú padlizsánokat választani, abból könnyebben tudjuk összeállítani.

Padlizsános kebab

Hozzávalók (4 adag) ...


Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/09/p...

sponsored links

Keres?s