Padlizsános indiai csirke bulgurral
sponsored links
Régen volt már 160 grammos diétába illeszthetõ recept, de múlt héten olyan vendégeink voltak, akiknek fontos az ilyen étkezés, így mostanában újra elõveszek majd pár ilyen diétás receptet, hogy nekik is tudjak ötletet adni, remélem hasznos lesz. Amint azt már egy korábbi 160 grammos diétába illeszthetõ receptnél írtam, ezek 2 fõre szólnak, de szerintem bõven elég 3-4 embernek is.
Hozzávalók:
25 dkg padlizsán
1 fej vöröshagyma
3 ek. olívaolaj
1 ek. curry fûszerkeverék
1 tk. õrölt kömény
25 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
25 dkg paradicsom
só
1 csokor petrezselyem
10 dkg bulgur
Elkészítési idõ: 30-45 perc
Szénhidráttartalom: 40,7 gramm/adag
A padlizsánt egészben megsütöm a sütõben nagyjából 30-40 perc alatt, amíg a héja szinte fekete és megpuhul. Hagyom, amíg kihûl, ekkor lefejtem róla a héját, és ha késsel alaposan felaprítom, vagy pürésítem botmixerrel
Tipp: Ebben az állapotban a padlizsán le is fagyasztható és bármikor készíthetõ belõle padlizsánkrém egy kevés aprított hagymával, fokhagymával és majonézzel, így érdemesebb nagyobb adagban sütni padlizsánt, ha már neki kezdünk.
Az aprított vöröshagymát olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a fûszereket, majd a csirkemellet. Hozzáadom a zúzott fokhagymát is és a feldarabolt paradicsomot, majd sózom és addig párolom, míg a paradicsom kicsit összeesik. Ekkor hozzáadom a padlizsánpürét, lefedem és 15 percig összefõzöm, majd belekeverem az aprított petrezselymet.
A bulgurt a csomagoláson írtak szerint elkészítem, elegendõ ha kétszeres mennyiségû vízzel leforrázom, sózom és állni hagyom, míg magába szívja a vizet, majd a raguval tálalom.